Anmeldelse – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

derr

 • Original Titel: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.
 • Instruktør: Martin McDonagh
 • Skuespillere: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Amanda Warren, Caleb Landry Jones, m. fl.
 • Genre: Krimi/Drama.
 • Spilletid: 1 timer og 55 min.
 • Udgiver: 20th Century Fox.
 • Produktionsår: 2017.
 • Censur: 15 år
 • Anmeldt af: Mark Hougaard.
 • Release: 28. juni, 2018.
 • Findes på: Blu-ray / 4K Ultra HD Blu-ray / DVD.

Dramaet ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ er et flot mesterværk, der skildre en standhaftig kvindes handlinger overfor ordensmagten og som man kun kan betragte som en Must-See film, for alle der elsker en stærk historie med mange følelser i.

1
Handlestærk kvinde tager sagen i egen hånd

‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ handler om den handlekraftige og storbandende Mildred Hayes (Frances McDormand), der må tage sagen i egen hånd, da politiets arbejde med at finde hendes datters morder, trækker i langdrag efter flere måneder. Ved hjælp af reklameskilte, udpeger hun politiets manglende inkompetence i efterforskningen af mordet. Hvilket giver hende masser af opmærksomhed, men det skaber også røre i det lille samfund og problemer hos den lokale ordensmagt.’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ er instrueret af Martin McDonagh, der tidligere har stået bag komedierne ’In Bruges’ og ’Seven Psychopaths’ og det er lykkedes ham at skabe en film, med mange følelser involveret. Der både formår at fortælle en god historie, noget man ofte savner i mange nutidige film, men også har en underholdningsværdi der er i top.

2
Oscar værdige præstationer

Skuespillet er i absolut verdensklasse, Frances McDormand leverer en stærkt overbevisende præstation som Mildred Hayes, en kvinde der er presset, men har overskuddet til at tage kampen op mod systemet. Hun vandt en Oscar statuette for bedste kvindelige hovedrolle, ved dette års Oscar uddeling. Hvilket må siges at være fuldt ud fortjent. Woody Harrelson er også eminent som politikommissær Willoughby og sammenspillet mellem de to, virker helstøbt. Sam Rockwells præstation som Dixon, en politibetjent med stærke racistiske undertoner, inde bragte ham også en Oscar, for bedste mandlige birolle. De er filmens stærke trekløver, der gør at filmen følelse som et vellykket drama af den helt store slags.

‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ er et stykke filmkunst, som tager vigtige emner som racediskrimination, og retfærdighed op og tilsætter den et solidt manuskript, godt krydret men skarpe replikker og humor. Det er en film man ikke bare glemmer, lige efter man har set den – den sidder i hovedet længe efter.

Fake-4K-Banner

Film:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billede:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Ekstra:2 out of 6 stars (2,0 / 6)

if_imdb-black_1602124

Tusind Tak til 20th Century Fox / PR Nordic.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.