Anmeldelse – My Cousin Rachel

wewe

Originaltitel: My Cousin Rachel.
Instruktør: Roger Michell.
Skuespillere: Holliday Grainger, Rachel Weisz, Sam Claflin, Iain Glen, Pierfrancesco Favino, Sam Claflin, Simon Russell Beale etc.
Genre: Drama/Mystik.
Spilletid: 1 timer og 43 min.
Udgiver: 20th Century Fox.
Produktionsår: 2017.
Censur: 15 år.
Anmeldt af: Mia Christensen.
Release: 08.01.2018.


Fra romantisk novelle til spillefilm

My Cousin Rachel er baseret på en romantisk novelle fra 1951, skrevet af Daphne du Maurier. Novellen er inspireret af et portræt af Rachel Carew fra Anthony House i Cornwall. Udover en varm modtagelse af filmen selv blandt kritikerne, modtog traileren til filmen sågar en Golden Trailer Award.

cr1

Ikke alt er som det ser ud til

Phillip blev som forældreløs dreng adopteret af hans ældre fætter Ambrose, der efter nogle år tager til Firenze og gifter sig med sin kusine Rachel. Da Ambrose dør finder Phillip ud af at Ambrose har testamenteret sit hjem til ham og Phillip tager tilbage til Cornwall, hvor han møder Rachel. Rachel agter at tage tilbage til Firenze, men Phillip ønsker at ret skal være ret og at Rachel skal overtage en del af Ambroses arv og rigdom, men han bliver advaret mod Rachel, for Ambroses enke gemmer på langt mere end man skulle tro.

cr2

Dyster romantik

My Cousin Rachel er en romantisk men dyster film og selvom scenariet ikke er dunkelt har Roger Michell formået at skabe en stemning som ikke lader tilskueren være i tvivl om at der er noget helt og aldeles galt fat, men samtidig bliver plottet ikke afsløret med det samme, men istedet lidt efter lidt. Skuespillerne gør et formidabelt arbejde og man får en fornemmelse af at være opslugt af den dystre mystik som omgiver historien, hvilket giver en god oplevelse uagtet om man er til dramagenren og romantiske film eller ej.

Film:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)

IMDb-logo

20th-Century

Tusind tak til Pr Nordic

Skriv en Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.